HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Felmérés: akarunk-e nyomtatott ételeket enni?

ferenck 2017.01.02. 11:30

Printeltek már csokit, cukrot, pizzát, de a 3D ételnyomtatás az egyre gyakoribb próbálkozások ellenére is inkább kuriózum, mint mindennapos valóság. És mi, fogyasztók, mennyire ismerjük, akarunk-e enni nyomtatott kajákat?

Ezekre a kérdésekre kereste a Canberra Egyetem két kutatója egy online fókuszcsoporttal tavaly tavasszal végzett felmérésben.

food_1.jpg

Sokan egyáltalán nem hallottak még az ételnyomtatásról, és a 3DP-t műanyagokhoz és fémekhez társítják. Amikor ismertették velük, hogy miről van szó, többen visszafogottan, fenntartásokkal kezelték az egészet.

Az egyik kérdésnél különféle nyomtatott ételekről kellett véleményt nyilvánítaniuk – hét képet mutattak nekik cukorkáról, püréből készült sárgarépáról, kockaforma rovarcsemegéről, csirkepürés és zöldséges zseléről, pizzáról, rózsaformájú tésztáról és szintén rózsaszerű csokiról.

food0.jpg

A válaszokból kiderült, hogy a hagyományos kaják nyomtatott „változatával”, mint a pizza, tészta és csoki sokkal befogadóbbak. Amikor megkérdezték, hogy ők maguk ennének-e valamelyikből, a sárgarépa, a csoki, a pizza és a tészta ért el 50 százaléknál magasabb eredményt.

A számokból arra következtettek, hogy a printelt ételekről való véleményük erősen kapcsolódik étkezési szokásaikhoz.

Címkék: élelmiszer ételnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4412089807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása