HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Szilícium-völgyi betonspecialista nyomtat épületeket Dubaiban

ferenck 2016.12.28. 08:30

Köztudott, hogy Dubaiban 2030-ig egy egész városnegyedet terveznek nyomtatni. Az emírségben épületeket, telefontöltő és wifis pálmafákat printeltek már, laboratóriumot is terveznek, a városnegyed viszont mindegyiknél nagyobb kihívás.

dub_1.jpg

A hatóságok több (amerikai, holland, kínai, orosz stb.) vállalattal, köztük a szilícium-völgyi beton- és épületnyomtatás specialista Cazza Construction-nel már fel is vették a kapcsolatot. Utóbbiról nem sokat tudni, csak annyit, hogy 19 éves ügyvezető igazgatója, Chris Kelsey elmondta: 24 óra leforgása alatt printelnek egy házat, illetve hogy 2017-ben nagyon fontos bejelentések várhatók tőlük.

dub1_1.jpg

Ezek egyike lehet a dubai kormánnyal való együttműködés. A sok vállalat közül a Cazza Construction automatizált megoldásai és egyedi gépei nyerték el leginkább a dubaiak tetszését. Technológiáikat csak közeli partnereikkel ismertetik meg, így Kelsey mindössze annyit árult el róluk, hogy akár 90 százalékkal is csökkenthetik a munkaköltségeket.

dub0_1.jpg

Más cégek is megkeresték őket, amelyekről, a Cazza egyéb projektjeihez hasonlóan szintén jövőre várható bővebb tájékoztatás. Valószínűleg a gépeiket fogják építkezéseken használni.     

Címkék: beton építészet épület épületnyomtatás Dubai

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7512076315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása