HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatással segítenek burmai mezőgazdákon

ferenck 2016.12.27. 08:30

A 2015-ös választásokig Mianmar, az egykori Burma számított a világ egyik legkeményebb katonai diktatúrájának. Különféle etnikumok lázadásait, általános felkeléseket fojtottak vérbe, az ország valamelyik pontján szinte mindig polgárháborús állapotok állnak fenn most is. Teljesen elszegényedés, éhínség, természeti katasztrófák szedték áldozataikat…

burma.jpg

A lepusztult mezőgazdaságon és a lakosság 80 százalékát adó gazdákon, földműveseken segíthet a 3D nyomtatótechnológia, speciális printelt eszközökkel, meghibásodott részek kicserélésével gyorsabbá válhat a munka, könnyebben pótolhatók korábban évek alatt, vagy egyáltalán nem helyettesített szerszámok.

burma0.jpg

Yangon főváros egyik közösségi vállalkozása, a 2004-ben a vidéki lakosság támogatására alapított, ma már 350 személyt alkalmazó Proximity Designs ezzel a céllal indított 3DP projektet: specialisták 3D modellezéssel és printeléssel adott tevékenységekre kitalált egyedi szerszámokkal segítenek mezőgazdákat. Együttműködésük nem merül ki abban, hogy a fővárosban megtervezik az eszközöket, hanem a helyszínen is tanulmányozzák, melyek tényleg hasznosak, melyek kevésbé stb.

burma1.jpg

Eddig egy öntözőrendszert terveztek, amelyet külföldön gyártanak majd le tömegesen. A rendszert már többen használják, és mindenki elégedett vele: a tapasztalatok alapján csökken a kétkezi munka, nagyobb a termékhozam. Ugyanezt a tevékenységet eddig napszámosok végezték.

Címkék: mezőgazdaság Ázsia

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2912074185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása