HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Fejlett bionyomtató labor nyílik Cipruson

ferenck 2016.12.20. 08:30

A nyolc különféle karnak otthont adó Ciprusi Egyetem bejelentette, hogy fejlett bioprinting labort nyit 2017-ben. Létrehozásában több cég és szervezet, köztük az orosz NextGene Biosystem is részt vesz.

A laborban a 3D bionyomtatás és a szövettervezés eredményeit felhasználó gyógykezelésekre összpontosítanak. A szakterület egyre ígéretesebb, sok az innováció, világszerte több kutatócsoport próbál sejtnyomtatásra alkalmas eljárást kidolgozni beültethető szervekhez, szövetekhez és más gyógymódokhoz. A NextGene Biosystem és egy másik partnercég, a 2016-ban alapított IQ ARTISIA egy ideje égési és más sérülések, sőt fekélyek ellenszereként is beültethető printelt bőrön dolgozik. Jelenleg pont bioprintert fejlesztenek hozzá.

ciprus.jpg

Az ötletet Dr. George Güttinger tavalyi előadása adta. A kutató arról beszélt, hogy mennyire ideje lenne létrehozni egy globális igényeket is kielégítő európai bioprinting laboratóriumot. Aztán beindultak a találkozók, megbeszélések, és jöttek a megállapodások.

Egyelőre nincs még pontos dátum (valamikor jövőre), az viszont már biztos, hogy a labor kategóriájában Európa élenjárói közé fog tartozni.       

Címkék: orvosi bioprinting bioprinter

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3112058405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása