HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Bobby Charlton alapítványa taposóakna-áldozatokon segít

ferenck 2016.12.19. 11:30

Sir Bobby Charlton az angol labdarúgó válogatott és a Manchester United egykori középcsatárának jótékonysági alapítványa a Glasgowi Egyetemmel kötött megállapodást, hogy anyagilag támogatja a felsőoktatási intézményben folyó kísérleteket, amelyek eredményeként őssejt-kutatással, nanotechnológiával és 3D nyomtatással szintetikus csontokat állítanak elő.

A futball-legenda 2011-ben Kambodzsában járva személyesen látta a taposóaknák következményeit, és azt követően hozta létre a jótékonysági alapot.

bobbycharlton0.jpg

A Glasgowi Egyetem bízik benne, hogy kutatásukkal lényegesen megváltozik az aknatúlélők kezelése. Két projektben terveznek foglalkozni vele: az egyikben csontállványokat készítenek saját fejlesztésű printeren, a másikban általánosabb csontszerkezeteket állítanak elő. Speciális csomagolást is ki kell találniuk, hogy a csontszövet használható maradjon. Végcél, hogy 3-4 nap alatt méretre készítsenek csontdarabokat.

bobbycharlton.jpg

A projektek január 1-én indulnak, 2022-re szeretnének eljutni addig, hogy az áldozatok használják a nyomtatott művégtagokat.

Címkék: nanotech Ázsia

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7512056331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása