HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Az XJet forradalmasíthatja a fogászatot

ferenck 2016.11.22. 11:30

Az XJet új nanorészecskés technikájával a fémnyomtatás mellett a kerámiáét is megújítja, amellyel több alkalmazási területen, különösen a fogászatban idézhet elő komoly változásokat.

A kerámia nagyon elterjedt a fogászatban. Sok páciens ugyan arany vagy ezüstkorona mellett dönt, ám toronymagasan a ránézésre meggyőzőbb és a többi foghoz is passzoló kerámia a legnépszerűbb megoldás. A hagyományos hídkészítés azonban fárasztó többlépcsős folyamat.

dental.jpg

Ezzel szemben 3D nyomtatással egyetlen folyamatban kivitelezhető az egész. Gyorsabb, kevesebb a várakozási idő, könnyebb használni.

Az XJet technika iránt azért is komoly az érdeklődés, mert ugyanezzel a módszerrel fémpótlások is készíthetők. Dror Danai, az XJet egyik vezetője elmondta, hogy nyár óta kísérleteznek az anyaggal, és az eddigi eredmények kifejezetten pozitívak. A technika kidolgozásában közrejátszott a fogászati ipar részéről mutatkozó igény is.

dental0.jpg

Ha sikerrel járnak, nemcsak hamarabb készülnek el a pótlások, hanem, mivel az előzetes modell tesztelhető, minimálisra csökkennek a hibák, a javításokat pedig nem a laborba visszaküldött hídon, hanem számítógépen végzik. Könnyű elképzelni, mennyi idő spórolható így meg.

A nanorészecskés technika előtt 3D nyomtatással nem lehetett ugyanolyan részletgazdag, hajszálpontosan kidolgozott fogpótlást nyomtatni, mint a hagyományos eljárással. A XJet módszerével viszont már igen, és ezzel újabb akadály hárult el a 3DP fogászati térnyerése elől.

Címkék: fogászat kerámia fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8111986070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása