HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3DP implantátumintézet nyílik Ausztráliában

ferenck 2016.11.22. 08:30

Ausztrália Herston Egészségügyi Központja biogyártásra szakosodó intézet alapítását jelentette be. A két szintet elfoglaló intézetben beteg-specifikus szövetek tervezésével, modellezésével, nyomtatásával és gyártásával foglalkoznak majd. A bionyomtató labort a Queensland Műszaki Egyetem (QUT) és egy helyi kórház közreműködésével kivitelezik.

Ausztráliában ez lesz az első eset, amikor kórház ad otthont bionyomtató labornak. Cameron Dick egészségügyi miniszter így képzeli el a jövő kórházát, és bizakodik, hogy az oktatási és fejlesztési csomópontnak szánt új intézet fellendíti az ausztrál orvosi innovációt és technológiákat.

australia.jpg

A beültethető páciens-specifikus szövetek különféle kezelésekben játszhatnak fontos szerepet. Mivel a szöveteket a beteg sejtjeiből nyomtatják, kompatibilisek lesznek a testtel, a szervezet nem veti ki őket.

Ez a megközelítés szakítás a 3D nyomtatás világában szintén dinamikusan terjedő fémimplantátumokkal. Az élő sejtek, biológiailag lebomló és kompatibilis kompozitanyagok felhasználása idővel teljes szervek printeléséhez vezet.

Ez az intézet távolabbi célja. Tisztában vannak vele, hogy nem máról holnapra valósul meg, de abban is, hogy a technológia gyors fejlődésének eredményeként nem is a távoli jövőben.

Címkék: bio egészségügy orvosi implantátumok fémnyomtatás bioprinting bioanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5011985920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása