HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott kesztyűvel kicselezhetők az ujjlenyomat-szkennerek

ferenck 2016.11.16. 11:30

A Michigani Állami Egyetem (MSU) kutatói speciális technikát dolgoztak ki különféle ujjlenyomat-szkennereket, köztük nagyon jó minőségűeket is sikeresen megtévesztő kesztyűk nyomtatásához. Mindegyik kesztyű a valódi bőrt, így az ujjlenyomat pontos textúráját és geometriáját is utánzó saját fejlesztésű anyagokból készül.

A kutatók szándéka nyilvánvalóan nem egy újabb okostelefonos alkalmazás, hanem az ujjlenyomat-szkennerek lehető legprecízebb tesztelése. A mostani szkennerek jelentős része még mindig az ujjlenyomat 2D-s képeivel dolgozik az emberi ujjakat jobban megjelenítő, de például hosszú ideig ugyanazt az ujjtartást igénylő, így nehezebben kivitelezhető 3D helyett. Az ujjhegyek nem-emberi 3D utánzata szintén opció, a kutatók ezért döntöttek a kesztyű mellett.

glove.jpg

A kesztyű használatáról egyelőre felesleges lenne jóslatokba bocsátkozni, de borítékolható, hogy bővül vele az ellentmondásos rendeltetésű 3DP-alkalmazások köre. Viszont annyira drága, hogy legtöbbünknek, így a bűnözők nagy részének is elérhetetlen. A pontos nyomtatáshoz – a speciális anyag mellett – például a Stratasys 250 ezer dolláros Objet350 Connex 3D printere kell. A kutatók ezerdolláros nyomtatóval is próbálkoztak – eredménytelenül. Bíznak benne, hogy fejlesztésük biztonságtechnológiai alkalmazásokban hasznosul.

Címkék: bőr biztonság ujjlenyomat nyomtatóanyagok 3D szkenner

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4611962873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása