HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D szkenneléssel hatékonyabb a reptéri biztonsági ellenőrzés

ferenck 2016.11.09. 11:30

Egyetlen szikár kézipoggyásszal is csomó kellemetlenség adódik repterek biztonsági ellenőrzőpontján: kiszedni és külön tenni laptopot, tabletet, vigyázni, hogy ne maradjon okostelefon és apró a zsebben, öv a nadrágon, sietve lekapni mindent a szállítószalagról stb. stb.

A dolgok azonban jó irányban változhatnak, legalábbis az amszterdami Schiphol azt ígéri. A holland reptéren két új 3D szkennerrendszert tesztelnek, amelyek lehetővé teszik, hogy mindenféle elektronikus készüléket a kézicsomagban hagyjunk. Elvileg jövőre léphetnek munkába. Ha a rendszerek be- és reptéri szabvánnyá válnak, hatékonyabb és gyorsabb lesz az ellenőrzés.

schiphol.jpg

Hasonló teszteket Szingapúr világelső repterén, a Changin is végeztek már, jelenleg pedig a lyoni Saint-Exupéryn vizsgálnak még szkennereket, de az eddigi legfejlettebbek a schipholi gépek.

Hatékonyság mellett biztonsági szempontból szintén előrelépést jelentenek: a röntgensugaras szkennelés ugyan pontos 2D képeket eredményez, az új megoldással viszont azonnal 360 fokos vizuális adatok generálhatók.

A 3D szkennelés nem új reptéri ellenőrzőpontoknál, a technológia alkalmazásával már a korai 2000-es években próbálkoztak, a Schiphol pedig mindig élen járt az újításokban.

Címkék: biztonság alkalmazások 3D szkenner 3D szkennelés

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5511943767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása