HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Stickerre nyomtatott elektronika

ferenck 2016.11.07. 08:30

A stickerek sokféleképpen használhatók fel, esztétikai, marketinges, politikai stb. céloknak egyaránt megfelelnek. A szaúd-arábiai Abdullah Király Tudomány és Technológia Egyetemen (KAUST) például kidolgoztak egy új 3DP rendszert, amellyel apró elektronikus áramkörök printelhetők különféle „dolgok internete” (Internet-of-Things, IoT) felületekre.

A digitális áramkörépítés egyik technológiájával, a CMOS-szel kombinált additív gyártással kiváló teljesítményre képes teljesen rugalmas elektronikát „csomagolnak” a dolgok internetébe, és a fejlődés következő állomását jelentő „mindenki internete” (Internet-of-Everything, IoE) alkalmazásokba is.

iot.jpg

A nyomtatott elektronikus stickerek úgy használhatók, mint az RFID-címkék, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy jobb a teljesítményük, illetve több funkcióra alkalmasak.

iot0.jpg

A kutatók szerint elektronikus áramkörök nyomtatásával szinte végtelen lehetőség nyílik IoT-eszközök fejlesztésére. Ráadásul a stickerek lényegében bármilyen, teljesen mindegy, hogy puha vagy lágy felületre printelhetők.

Címkék: áramkör Szaúd Arábia dolgok internete

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9311934709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása