HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

14 százalékos növekedés a 3DP világpiacon

ferenck 2016.10.28. 11:30

Úgy tűnik, a desktop 3D nyomtatópiac nem stagnál annyira, mint sokan félték. A kezdeti lelkesedés elillanása ellenére emelkednek az eladási mutatók, 2016 első féléve legalábbis ezt mutatja, mert a globális piac 14 százalékos növekedése az 5 ezer dollár alatti printereknek köszönhető – derül ki a londoni piackutató specialista CONTEXT felméréséből.

Az ipari/professzionális szegmens eladásai viszont nagyjából 15 százalékkal estek. Pont ugyanennyivel nőttek a desktop értékesítések. Egyre evidensebb, hogy a piac erre a két szegmensre osztható fel. Ugyan vannak átfedések, de a két terület mégis jól elkülöníthető egymástól.

desktop.jpg

A tajvani XYZprinting változatlanul világelső, második negyedéve ugyan gyengébbnek bizonyult, de ezzel együtt a féléves összeladás 19 százalékát jegyzi. Az első ötbe az Ultimaker, az M3D, a Flashforge és a Stratasys (MakerBot) került még.

A nyomtatóeladások azonban nem árulnak el mindent, így azt sem, hogy a 3DP bevételek 78 százalékát az ipari, elsősorban fémnyomtatás generálta. Fémprinterekből 17 százalékkal értékesítettek többet. A GE nagy bevásárlást csinált a szakterület második és negyedik helyezettjének (SLM Solutions, Arcam AB) felvásárlásával, már amennyiben valóban nyélbe ütik az üzletet.

A Stratasys és a 3D Systems változatlan stagnálása vezetett a két cég üzleti modelljének átértékeléséhez.

Címkék: trendek ipar Stratasys fémnyomtatás 3D Systems desktop printer Ultimaker

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7611844211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása