HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Sinto istenség 3D nyomtatásban

ferenck 2016.10.26. 11:30

3DP művészek inkább sci-fi témák, s nem a múlt megörökítésére használják a technológiát. Nem így a régi és modern világokat, sintoizmust, buddhizmust, animét és mangát egyaránt megidéző, a teaszertartástól a poszthumán valóságig témák sokaságát feldolgozó Taketo Kobayashi.

Jelenlegi projektje, a Krisztus előtt 12 ezer és 300 közötti Jomon-korba visz vissza: a YAGYOROZ Sarutahiko sinto istenség ősi és modern designmintákat harmonikusan egyesítő printelt szobra, pontosabban egy ötezer éves darab másolata.

sinto.jpg

A sinto „8 millió istenére” összpontosító projekt ember és természet békéjére, egy idealizált, háború nélküli, a japán kulturális identitás kialakulásában meghatározó szerepet játszó világra emlékezik. Kobayashi animizmust és imákat nyomtatott szépséges szoborformába.

Sarutahiko Amaterusu napistenség egyik leszármazottját, Niniginomikotót várta a földön, és látta el tanácsokkal egy keresztútnál. Kobayashi értelmezésében Sarutahiko a napnál is ősibb, időtlen szellemlény.

A nyomtatást a szoborspecialista iJet 3DP vállalattal együtt, a 3D Systems ProX500SLS gépén kivitelezte. A lándzsával együtt 60 centi magas darab nejlonporból készült fehér porcelán stílusban.  

Címkék: vallás művészet szobrászat Japán 3D Systems

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6511838077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása