HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatógyárat épít Prága mellett a GE

ferenck 2016.10.24. 08:30

A General Electric (GE) és a cseh kormány megállapodott, hogy a multinacionális nagyvállalat 3D nyomtatógyárat épít Prága mellett. A nyitást 2022-re tervezik, és többek között a következőgenerációs Cesena Denali repülőgépek motorját készítik majd a légijármű-alkatrészekre specializálódó létesítményben.

A GE 3D fémnyomtatás iránti érdeklődését jól szemlélteti, hogy egyrészt folyamatban van a terület két meghatározó cégének (SLM Solutions, Arcam) felvásárlása, másrészt a mamutvállalat repülőrészlege is előszeretettel alkalmazza a technológiát.

gepraga.jpg

Az amerikai Textron konglomerátumhoz tartozó Cesena főként kisméretű, például Kanada erdei felett repkedő „turistagépeiről” ismert, de csúcskategóriás termékeket szintén készít. A magángépek kényelmi szolgáltatásait nyújtó, üzleti rendeltetésű Denali az utóbbi kategóriába tartozik. Kicsit nagyobb is, mint a többi Cesena repülő.

Az újgenerációs darabok a mostaniaknál ugyan könnyebbek, viszont elég masszívak lesznek a New York-Miami és hasonló távok megtételéhez. A GE 400 millió dollárt szán a fejlesztésre, 3D nyomtatással jelentős mértékben csökkenti a repülő előállítási és üzemeltetési költségeit, mérnökei például 845 részt 11 printelt komponensbe tömörítenek.

A helyszínválasztás nem a véletlen műve: a GE 2008-ban vásárolta fel a helyi Walter Aircraft Enginest. A felvásárlás előtt a cég évtizedekig nem gyártott turbólégcsavaros hajtóművet, azóta viszont a közösen előállított darabokkal kb. 30 repülőgéptípus közel 20 millió órát repült. Az új gyárral megsokszorozódnak a lehetőségek.

Címkék: ipar repülőgép GE fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr10011832679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása