HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott megatérkép Tokióról

ferenck 2016.10.21. 08:30

A tokiói iJet 3D nyomtatócég elindította One Hundred Tokyo projektjének Kickstarter-kampányát. A városképről készítettek monumentális nyomatot, a teljes sorozat száz 100x100x3 milliméteres darabból áll, a kerületek külön-külön is megrendelhetők. A Z tengely 3 millimétere természetesen csak az átlagházak magasságára vonatkozik, a felhőkarcolók, Tokió-torony stb. értelemszerűen jóval magasabbak.

A világ legnépesebb, felhőkarcolók számát tekintve ötödik legnagyobb városáról azért készítettek nyomatot, mert a vizuális identitásának meghatározó részét jelentő vertikális karakter nehezen adható vissza fényképeken, de még videókon sem igazán. Madártávlatból megörökített teljes 3D anyagon viszont igen.

tokio_2.jpg

Az 1:12,5 kicsinyítésű méretarányos darabok össze is kapcsolhatók, de külön-külön szintén funkcionálnak. A teljes színskálát felvonultatják, döbbenetesen élethűek és pontosak. Mindegyik darabot felcímkézték a hátoldalon, könnyű kirakni a teljes szettet.

Speciális járművekről felvett, teljes 3D-ben megörökített anyagokból generálták az adatokat és a virtuális 3D modelleket is. Az ebben segédkező Zenrin cég korábban a Google Maps-szel, a Microsofttal és más cégekkel is együttműködött, úgyhogy az adatok ugyanolyan pontosak, mint a Google, a Microsoft stb. által használtak.

tokio0_2.jpg

Maga a nyomtatás a 3D Systems gépein történt, gipszporral és speciális műgyantával dolgoztak. Rossz hír viszont, hogy a térkép drága lesz – a tenyérben elférő darabok ára 85 dollár a kampány támogatóinak, az egész pedig 8750, de csak korai adakozóknak. A rendelések leszállítása novemberre várható.

A kampányból befolyó összeget az iJet további peremkerületek, városrészek kivitelezésére szándékszik felhasználni.

Címkék: térkép Japán Kickstarter

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7611772007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása