HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Az első nyomtatott japán autó

ferenck 2016.10.05. 11:30

A Kabuku és a Honda közösen készítette el az első 3D nyomtatott japán autót. A megrendelő a cukrászspecialista kamakurai Toshimaya, a kisméretű autó az ő termékeiket fogja szállítani.

Egy printelt autó mindig szenzációszámba megy, az arizonai Local Motors elsőként lepte meg a világot útrakész nyomtatott járgánnyal. Kína sem maradt le sokkal, és más gyártók szintén egyre lelkesebben használják a technológiát, egyelőre leginkább prototípuskészítéshez.

kabukuhonda.jpg

Mindezek ismeretében cseppet sem meglepő, hogy a Honda is belevágott. A Kabuku pedig az online piactér és egyben jelentős japán és kelet-ázsiai 3DP csomópont Rinkak mögötti innovatív startup, magyarán ideális partner egy ilyen projekthez.

kabukuhonda0.jpg

Fényképeken kívül egyelőre kevés adat áll rendelkezésre az október 4. és 7. közötti CEATEC Japan rendezvényen bemutatásra kerülő járműről. A vázat a Kabuku nyomtatta, a fejlesztés pedig speciális célt szolgált: a szállítást. A méret azért számított ennyire, hogy az autó Kamakura és környékének szűk utcáin is működőképes legyen. Ráadásul a fejlesztés is olcsóbb és gyorsabb volt, mintha hagyományos megoldásokat alkalmaztak volna, és mindössze két hónapig tartott.

Címkék: autó szállítás Japán

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7611766879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása