HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új technológiával csökken autóalkatrészek gyártási ideje

ferenck 2016.09.29. 11:30

A Philips Service Industries leányvállalata és egyben a 3D fémnyomtatás-megoldások egyik vezető cége, a Sciaky Inc. bejelentette: elektronsugaras additív gyártótechnológiájával (EBAM) fontos autógyártónak segített jelentősen csökkenteni a nyomáshoz és eszközkészítéshez használt formák, sajtolók előállítási és szerelési idejét és költségét.

A technológiát bonyolult szerszámformák nyomtatására, tipikus javítási teendőkre és több nagyméretű rész burkolására tették alkalmassá. A sikeres megvalósíthatósági példa után a nyomtatott eszközt elkezdték gyártani.

die.jpg

Az EBAM nem korlátozódik titánrészekre és légi jármű-alkalmazásokra. A Sciaky kliensköre más iparágakra is kiterjed: autógyártás, mezőgazdaság, katonaság, nukleáris, olaj és gázipar, tengeri kutatások. Ezek az iparágak a rozsdamentes acéltól a volfrámig a legkülönfélébb fémekkel dolgoznak.

Júliusban a fontos észak-amerikai mérnöki és techszervezet, a fejlett gyártó-eljárásokat kidolgozó, tesztelő és alkalmazó EWI megvásárolt egy EBAM-rendszert, amellyel high-tech gyártóknak készít alkatrész-prototípusokat. A US Sciaky és z EWI együttműködnek fémnyomtatással kapcsolatos termékeik, szolgáltatásaik piaci értékesítésében.

A Sciaky EBAM-rendszerei a legjobban méretezhető fémnyomtatás-megoldások – 203 millimétertől 5,79 méterhosszúságig ível a skála, de alkalmazásfüggően kisebb és nagyobb részeket is képesek előállítani, 3,18-9,07 kilogramm/óra tempóval.

Címkék: ipar fémnyomtatás nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1311750039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása