HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A világ első nyomtatott alumíniumgitárja

ferenck 2016.09.29. 08:30

A svédországi Lund Egyetem tanára, Olaf Diegel hangszerek, például látványos steampunk gitárok 3D tervezésével és nyomtatásával vált ismertté.

Pár hónapja mutatták be az akár Guns N’ Roses koncertekre is beillő, eredetileg Háború és békének, végül egyszerűen csak Heavy Metalnak hívott dekoratív rózsákkal és kevésbé látványos szögesdrótokkal megpakolt alumíniumgitárt, kategóriája világelsőjét. Diegel SolidWorks programot használt a designhoz.

heavymetal.jpg

Magát a nyomtatást a holland orvosi 3DP-specialista , fém-, kerámia- és szénszálakkal kísérletező Xilloc kivitelezte, majd videoklipet is készítettek, hogy hogyan szól a Heavy Metal. Ez volt az első alkalom, hogy a printelt instrumentumokból zenekart is szervező Diegel fémmel próbálkozott, érdekelte a fémnyomtatás, és ezért fordult a jó nevű Xillochoz. A hangszert egyetlen darabban printelték ki, rétegei 0,1 milliméter vastagok. Az utómunkálatok négy napig tartottak.

alaminiumgitar.jpg

A végeredmény igen pozitív visszhangot váltott ki, és a hangzással kapcsolatban sem merültek fel kifogások.

Címkék: hangszer steampunk aluminium fémnyomtatás

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9411747637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

andydesign 2016.10.01. 09:52:46

Miért ne lenne jó a hangja? Ez egy elektromos gitár, a hangszer teste nem játszik szerepet a hangképzésben. Ha a gitár nyaka jó, a hangszedők jók és a húrláb jól van rögzítve akkor olyan nagy baj nem lehet a hangzással. Ja meg azért kell egy jó erősítő is :-)
süti beállítások módosítása