HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új PLA-nyomtatószálat adott ki az AIO Robotics

ferenck 2016.09.28. 08:30

A legalapvetőbb nyomtatószál, a PLA piaca kifejezetten kompetitív, kisebb-nagyobb módosításokkal gyakran érkeznek új termékek.

A kaliforniai AIO Robotics augusztus 22-én mutatta be 12 színben beszerezhető, nem-védett (saját szálat használó) printerekkel kompatibilis új Premium PLA termékvonalát.

Hasonló kategóriában a FormFutura és a Verbatim a legismertebbek. Előbbit 500 grammos, utóbbit 1 kilós tekercsben árulják. Az AIO Robotics 500 grammos tekercsben beszerezhető anyagával tovább bővült a választék. A Premium PLA 9,99 dollárért vásárolható meg az Amazonon.

ujpla.jpg

Az ismertetők alapján a fejlesztőcég öt kritikus tényezőt vett figyelembe, hogy orvosolja a nyomtatószál-tekercsek legjellemzőbb problémáit: az övék kevésbé kuszálódik, össze, könnyebb és kevésbé feszes, száraz tárolás, pontosság, általános tekercsdesign.

A tekercs zsugorításával a nyomtatószál kisebb mértékben kuszálódik össze, ami általában gondot okoz a nyomtató használójának. 500 grammos csomagolással pedig a szál kevésbé feszül extrudálás közben, mintha egy kilóssal dolgoznánk, kisebb a törés valószínűsége. Az extrúder könnyebb tekercsből egyenletesebben húzza ki a szálat, amivel jobb és tartósabb lesz a nyomat. A tekercs 710 gramm összesített súlya sokkal kevesebb a szabványtekercsekénél.

Címkék: PLA nyomtatószálak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8211745663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása