HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nanotechnológia és 3D nyomtatás

ferenck 2016.09.21. 08:30

Szinte végtelenek az intelligens gyártás lehetőségei: okos kötések, virtuálisvalóság-kesztyűk, testhőmérsékletre reagáló sportruhák stb. stb. Úgy tűnik, a nanotechnológiai innováció egyik meghatározó szereplője, a 2016-ban szinte havonta valamilyen érdekes újdonsággal (dobozméretű gyárral, printelhető elektronikával stb.) jelentkező izraeli Nano Dimension közelebb visz a szép tervek megvalósulásához.

A gyártás integráns részének tekintett elektronika-nyomtatást tesztelve, a leányvállalat Nano Dimension Technologies felfedezett a követelményeknek megfelelően rugalmas ezüstvezető mintázatot. Viselhető, bámulatosan hajtogatható, nehéz széttépni.

nanod.jpg

A DragonFly 2020 3D printerplatformon kivitelezett teszthez a cég továbbfejlesztés alatt álló egyedi ezüst nanorészecske-vezető tintáját használták. Izgalmas többrétegű nyomtatott áramköri lapot (PCB) hoztak létre. A lapka ugyanolyan vékony és ugyanúgy hajtogatható, mint egy papírlap.

A Nano Dimension egy meg nem nevezett vezető textilipari céggel kivitelezte a projektet.

nanod0.jpg

Ne feledkezzünk meg arról a tényről, hogy a jelenlegi „intelligens” textilipar mintegy 800 millió dolláros piac, 2020-ra viszont előrejelzések alapján 4,72 milliárdosra nőhet.

Címkék: nanotech áramkör innovátorok viselhető technológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8211731509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása