HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatás startupot vásárolt a Facebook

ferenck 2016.09.21. 11:30

Izgalmas koncepcióval állt elő az idei CES-en a beszédes nevű Nascent Objects startup: mi lenne, ha okostelefonunkat és más fogyasztói elektronikai termékeinket nem cserélgetnénk egyre gyorsabban, hanem a még jó alkatrészeket 3D nyomtatott formában újrahasználnánk?

Például jelentősen csökkenne az egyes becslések szerint évi 20 millió tonnányi e-hulladék.

Úgy tűnik, a koncepció meggyőzte a Facebookot, mert a napokban bejelentette a san franciscói startup felvásárlását. Első hallásra meglepő hír, akárcsak a Google párhetes közleménye, hogy felhagy a nyomtatott modulokon alapuló Project Ara okostelefonnal. Most viszont a Facebook és egy másik közösségi hálózat, a Titan is pont ezen a területen próbálkozik.

facebook.jpg

A Nascent Objects minden olyan elektronikáról szól, amelyet egyelőre nem kell helyettesíteni. 3DP platform segítségével igyekeznek kütyüink termékciklusát újradefiniálni – az összes többféle alkalmazásra jó szabványos elektronikai cuccot kívánják újrahasználni, hasznosítani hozzá. Egy kapcsolódó tanulmány kimutatta, hogy 600 ismert fogyasztó elektronikai termék több mint 80 százalékára 15 modul (elemek, kamerák, szenzorok stb.) használható. Valójában csak a csomagolás és a termékeket működtető rendszer változik.

A Nascent Objects világában szabványosított modulsorból rendeljük meg a hardvert, majd saját magunk nyomtatta külső vázba csomagoljuk.

facebook0.jpg

A CES után gyorsan beindult a cég. Heteken belül már együttműködött az EnvisionTEC-kel, és Indigogo-kampányt indított az első három moduláris elektronikai cucc finanszírozására.

A Facebookkal kicsit más irányba indulhatnak el, a közösségihálózat-óriás növekvő hardver k+f platformjának lehetnek fontos szereplői. A cég gyors prototípuskészítés részlegében munkálkodhatnak ötletek rövid időn belüli termékké alakításán.

Címkék: újrahasznosítás modularitás Facebook CES

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8511731643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása