HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A világ első hibrid bio 3D nyomtatója

ferenck 2016.09.15. 11:30

A dél-koreai 3DP gyártó Rokit februárban mutatta be szövettervezésre és biomedikális kutatásokra fejlesztett, sejtszerkezeteket „biotintával” organikus szövetté formáló Edison Invivo printert.

A cég legújabb gépét, a Rokit Invivo-t, egy többféleképpen felhasználható hibrid bio 3D nyomtatót a londoni iMakr rendezésű Digital Show-n mutatják be szeptember 30-án. Nagyon sokoldalú bioprinternek tervezték, háromféle fúvókával – extrúder, mechanikus és pneumatikus elosztó –, amelyek közül bármelyik kettő szimultán működtethető.

biohibrid.jpg

Az Edison Invivo-n alapuló Rokit Invivo is számos (egzotikus hangzású) anyaggal dolgozik: PLGA, PCL, PLLA, hidrogél sejtkeverékekkel, kollagén, alginát, fibroint stb. Újdonsága abban áll, hogy az előnyöket integráló hibridmegoldások is kivitelezhetők vele. Néhány adat. steril környezet, mínusz 4-től 80 fokig szabályozható hőmérséklet, előremelegíthető biotinta, Android OS érintőképernyő stb.

Címkék: innovátorok Ázsia bioprinting bioanyagok bioprinter

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9711706091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása