HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A MakerBot és a Samsung az európai digitális írástudásért

ferenck 2016.09.05. 08:30

A MakerBot bejelentette, hogy összeáll a Samsunggal, erejüket egyesítve igyekeznek mindent megtenni a 3D nyomtatás Európa iskoláiba való bevezetéséért, hogy része legyen a tantervnek. A „következő generáció újítóit” akarják megihletni, és az iskolák mellett más oktatási intézményekben és múzeumokban is meg akarják honosítani a technológiát. Első körben Németországról, Olaszországról, Spanyolországról, Svédországról és az Egyesült Királyságról beszélnek, hogy az ottani diákok, kortól függetlenül hozzáférjenek a 3DP-hez.

A kezdeményezés része a Samsung két főrészből álló digitális készségek programjának, amelyben fiatalokkal meg szeretnék értetni, hogy ezek a készségek katalizátorok a reményteli jövő felé.

Az egyik rész az intelligens osztálytermek, ahol 6 és 16 év közötti gyerekek készülnek fel a jövőre. 2013 óta 20 európai országban 1300 ilyen tanterem nyílt. A Samsung nemcsak technológiát, hanem oktatási tartalmat is szolgáltat.

A másik rész a digitális akadémiák, amelyekből 65 van Európa-szerte. Az oktatási központokban 16 és 24 év közöttiek férnek hozzá intelligens technológiákhoz, ICT-képzésben részesülnek, és beletanulnak a programozásba is.

literacy.jpg

A Samsung és a MakerBot a 3D nyomtatáson keresztül akarja közös nevezőre hozni a kódoló és a designosztályokat. A diákok így ráláthatnak a teljes tervezői ciklusra. A MakerBot összes szolgáltatását és technológiai megoldását az oktatók rendelkezésére bocsátja. Hatéves ciklusban gondolkoznak: az első háromban 400 ezer európai fiatal sajátítaná el a digitális íráskészséget, míg a maradék háromban újabb diákokkal ismertetnék meg a legnaprakészebb technológiákat.

Mindkét cég azon az állásponton van, hogy a 3D nyomtatás nagyszerű eszköz a majdani munkáltatók által elvárt 21. századi képességek elsajátításához. Szükség is lesz rá, mert a munkanélküliség által egyre jobban sújtott Európában az iskolák nem nyújtanak megfelelő digitális oktatást, a diákok a szükséges ismeretek nélkül lépnek ki az elöregedett intézményekből. Másrészt az oktatóknak is ritkán áll lehetőségükben tanítani a legmodernebb technológiákat.

A Samsung és a MakerBot ezekre a problémákra (is) próbál megoldást találni.

Itthon, egy hasonló program, a 3DTech az Iskolákban kezdeményezés, amely indulása óta már 21 iskolát juttatott 3D printerekhez, szintén a MakerBot segítségével, a 'MakerBot a tanteremben!' pályázattal kezdődött. A hazai iskolák érdeklődését és nyitottságát az új felé mi sem mutatja jobban, mint az, hogy 400-nál is több iskola pályázott a 11 db elnyerhető 3D nyomtatóért. Azóta a nyertesek és a pályázók egy blogon és a 3DTech az Iskolákban Facebook csoportban osztják meg a legfrissebb oktatási híreket és tapasztalatokat a 3D nyomtatás világából.

Címkék: oktatás jövő innovátorok Samsung MakerBot

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1111675237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása