HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új 3DP stratégiát hirdetett a dél-afrikai kormány

ferenck 2016.08.31. 11:30

Dél-Afrika Tudomány és Technológia Minisztériuma (DST) additív gyártási stratégiát dolgozott ki. Lényege, hogy egyrészt új gyártótechnológiákat honosítsanak meg, másrészt hogy az ország felkerüljön a 3D nyomtatás világtérképére. Nem ez az első próbálkozás – Dél-Afrika két évtizede invesztál a technológiába, a közszféra pedig 2014 óta is 24,75 millió amerikai dollárnak megfelelő összeget fektetett 3DP k+f-be. Az új stratégia részeként a DST 2,12 millióval támogat egy együttműködés-alapú k+f programot.

Garth Williams a DST fejlett gyártás csoportjának igazgatója a negyedik ipari forradalmi központi részeként beszél a 3DP-ről. Nemcsak prototípuskészítéshez és termékfejlesztéshez hasznos, hanem a ugyanúgy digitális technológia, mint a forradalom többi ága: big data, ipari dolgok internete, cyberbiztonság, autonóm és együttműködő robotok, kiterjesztett valóság (AR).

delafrika.jpg

A program titán orvosi implantátumok, repülőgép-alkatrészek és a polimer-anyagok további fejlődésére fókuszál, de a 3DP különféle szektorokban való elfogadását is promótálja. Bíznak benne, hogy az additív technológiák a hagyományos gyártószektorra is pozitív hatással lesznek: rövidül az előállítási idő, bonyolultabb szerkezetek dolgozhatók ki részekhez, kötetlenebb a tervezés stb.

A programban több felsőoktatási intézmény vesz részt.

Címkék: jövő Afrika

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6111662778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása