HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Megnégyszerezi termelékenységét az EOS

ferenck 2016.08.31. 08:30

A világ legígéretesebb 3D fémnyomtatás úttörője, a területtel évtizedek óta foglalkozó, 1989-ben alapított német EOS folyamatosan emeli a tétet. Közvetlen fém lézerszinterező (DMLS) printereivel eddig is vezető szerepet töltött be, de a cég zászlóshajója címre joggal pályázó következő géppel valószínűleg az összes vetélytárs látótávolságán kívülre kerül.

Az EOS M400-4 gépet, a jelenlegi legnagyobb és leggyorsabb DLMS-printert két hét múlva mutatják be Chicagóban. A quad-lézer rendszeren alapuló ultragyors rendszer egymástól független négy lézerrel dolgozik, azaz szimultán készít el négy részt. A gép gyorsaságban és minőségben egyaránt új szintre emeli az ipari fémgyártást.

eos.jpg

A cég egy éve, az M-100 megjelenésével kezdett el kisebb méretű darabokkal foglalkozni, ezzel a céllal, a 3DP világában teljesen szokatlan kisléptékű szériagyártásra fejlesztette az olcsóbb DLMS printert. Az új gép viszont pont az ellenkező, a termelékenység határait feszegető irány. Az M290 óriási siker volt, de az M400-4 négy lézerével négyszer termelékenyebb.

Emellett más újdonságokat is beiktattak: a gáz intelligens elosztásával nem keveredik össze a lézerekkel, míg az újracirkuláló szűrőrendszer a működési időt és a költségeket csökkenti. Szoftverszinten szintén javítottak az eddigieken.

A printert ugyan csak két hét múlva mutatják be, de a Siemens személyében az EOS máris talált komoly partnert.  

Címkék: szoftver innovátorok EOS fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4411662712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása