HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Újabb Guinness-rekord: a legnagyobb tömör nyomat

ferenck 2016.08.30. 11:30

A Guinness-rekordok alkalmi olvasója egy évtizede még aligha értette volna, mi az a legnagyobb tömör 3D nyomat. Manapság viszont egyre gyakrabban találkozik 3DP világcsúcsokkal, és egyre kevesebben vannak, akik ne tudnák, miről van szó.

Az amerikai Oak Ridge Nemzeti Laboratórium (ORNL) és a Boeing a Boeing 777 sugárhajtású repülőgép gyártásához nyomtatott (teljes egészében digitálisan előállított) eszközt, ipari autokláv szerkezetet, amelyet tegnap mértek le hitelesen. (Az autoklávok eredetileg nagy nyomáson működő, álló vagy fekvő kivitelű, mechanikusan vagy gőzzel kavart, gőzzel fűtött, zárt tartályformájú készülékek.)

guinness_1.jpg

A szerkezettel a gyártási költség és az energiafelhasználás egyaránt csökkenthető. A Labor és a Boeing egyébként soha sem foglalkozott azzal, hogy világcsúcsot állítson fel. A szénszállal és hőre lágyuló ABS műanyaggal való nyomtatás 30 óráig tartott.

Maga a nyomat 5,334 méter hosszú, 1,676 méter széles, 0,4572 méter magas, nagyjából 750 kilogramm, és meghaladja a minimálisan megkövetelt 0,3 köbmétert.  

Címkék: ABS Guinness rekord

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5311660358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása