HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Daihatsu Copen: a vásárló tervezi meg autója külsejét

ferenck 2016.08.30. 08:30

A japán autógyártó Daihatsu és a Stratasys tavaly jelentette be, hogy klienseik megtervezhetik és összeállíthatják a Copen autó külső paneljeit. Nemrég pedig közölték, hogy kész és hamarosan tesztelik a nagyléptékű személyre-szabást végző rendszert.

Az Effect Skins különféle mintákban és színekben létezik, összesen 15 geometrikus és keverék-mintázat, illetve tíz szín közül lehet választani. A vezetők változó ízlésük szerint szerelhetik össze és szét a paneleket. A panelek terve a projektben közreműködő designerek munkája.

copens.jpg

Az autó színcseréje két hétig tart, ami komoly előrelépés, ha belegondolunk, hogy hagyományos eljárással két-három hónap az egész folyamat. Ráadásul a vevők újratervezhetik a külső paneleket, azaz a Copen vezetői elmondhatják, hogy saját maguk dolgozták ki autójuk fizimiskáját.

A Copen elülső és hátsó lökhárítója és sárvédője összeszerelésre kész. A nyomtatást a Stratasys Fortus Production gépén végezték. A panelekhez tartós és UV-ellenálló hőre lágyuló műanyagot használnak.

Az Effect Skins tesztelését követően 2017 elején kerül használatra, azaz a japán Copen tulajdonosok 2017-től autójuk külső paneljét is megtervezhetik.

Címkék: autó személyre szabás Japán Stratasys

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7711660240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása