HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új nyomtatókat fejleszt a Stratasys

ferenck 2016.08.26. 11:30

A 3D nyomtatóipar gyorsan fejlődik, az előrejelzések is pozitívak, a két óriáscég, a Stratasys és a 3D Systems viszont problémákkal küszköd. Előbbi júliusban be is jelentette, hogy a jövőben a 3DP tömegtermelésre összpontosít. Most pedig bemutatta, mi is lehet majd a következőgenerációs 3D nyomtatás – szakítás a hagyományos háromtengelyes gyártóparadigmával, és a vele járó limitált munkatérrel.

A cég két új gépe, a mindenféle méretkorlátot felszámoló Infinite-Build és a precízebb, kisebb, funkcionálisabb alkatrészekre és (mint a névből kiderül) főként kompozit anyagokra kitalált nyolctengelyes Robotic Composite jelenthetik a paradigmaváltást.

stratasys_2.jpg

Mindkettőt a repülőgépipar és az autóipari 3D nyomtatás kiszolgálására szánják. Egyelőre megvalósíthatósági példáikon dolgoznak, de a potenciál megvan bennük, hogy kezeljék az ipari nyomtatás kihívásait. A koncepció lényege, hogy rugalmasabbá és többirányúvá kell tenni az additív gyártást.

stratasys0.jpg

A szemléletváltás jegyében a Stratasys a desktop 3D nyomtatás után ismét az ipari alkalmazásokra összpontosít. Mindkét új rendszer ezt a váltást szemlélteti. A két új partner neve úgyszintén: a hamarosan a hardver alkalmazásaival próbálkozó Boeing, Ford.

stratasys1_1.jpg

Mellettük persze más iparágakban is gondolkoznak – a cég az olaj és gáz-, az orvosi és más szektorokban is meg akarja honosítani a 3D nyomtatást. Elsősorban olyan területeken, ahol nagy mennyiségben használnak kompozit anyagokból készült erős, komplex és könnyű szerkezeteket.

Címkék: repülő ipar gépjármű Stratasys

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6811649610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása