HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

4D nyomtatással szerelik össze magukat mobiltelefonok

ferenck 2016.08.26. 08:30

4D nyomtatótechnológiával (gyakran 3D nyomtatott) tárgyak megtartják és külső hatásra aktiválják a beágyazott ön-összeszerelő utasításokat, és bármilyen emberi beavatkozás nélküli az eredetitől teljesen eltérő formává állhatnak össze.

A szakterület úttörője, az MIT Self-Assembly Lab társigazgató Skylar Tibbits és kutatócsoportja évek óta saját magát összeszerelő telefonon dolgozik.

„Ha megnézzük, hogy az emberi kivételével minden más (DNS, sejt, fehérje, illetve planetáris) szinten hogyan készülnek dolgok, minden ön-összeszereléssel épül fel. Az emberi szint viszont az ellentéte ennek, mert minden felülről lefelé épül. Fogjuk az alkatrészeket, és rájuk kényszerítjük, hogy legyenek egyben” – nyilatkozta Tibbits.

4dmobil.jpg

Innen jött a mobiltelefon (a DARPA által megtámogatott) ötlete. A hat rész egy perc alatt két különböző telefonná áll össze. Látszatra egyszerű és organikus módon, de a valóságban azért sokkal bonyolultabb. A különféle változók, zár és kulcsmechanizmusok megbízhatósága biztosítják a pontos összekapcsolódást, plusz a mágneseket is abszolút precízen kell beállítani, hogy emberi beavatkozás nélkül sikerüljön.

Trükknek tűnik, de jóval többről van szó. A technológia elvileg tömegtermelésre is használható. Képzeljük el, hogy ipari méretben így gyártanak telefonokat. A gyártás még automatizáltabb lesz, csökken az emberi hiba kockázata.

Egyelőre azonban a kezdeteknél, laboratóriumi beállításoknál tartunk. A jövőben viszont elképzelhető, hogy bemegyünk a boltba, kiválasztjuk a GPS és a legújabb kameramodult, elővesszük a telefont, mindent beteszünk egy pici összeszerelő pörgető-szerkezetbe, és hamarosan kész is az új frissítés.

Címkék: okostelefon MIT 4D

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2211649428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása