HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Japán: az egyedi gyártást ugyanolyan olcsóvá tennék, mint a tömegtermelést

ferenck 2016.08.24. 11:30

A Technológiakutatási Szövetség az Additív Gyártás Jövőjéért tokiói mérnökcsoportja ipari öntőformákhoz fejleszt speciális 3D printert. A yokohamai nyomtatógyártó CMET-tel közös projekt célja, hogy egyedi, személyre szabott ipari részek vagy félvezetők 3D nyomtatással történő gyártása ugyanolyan olcsó és gördülékeny legyen, mint a tömegtermelés.

Nemrég mutattak be egy különféle területeken, például az autóiparban és a repülőgépgyártásban alkalmazható nyomtatóprototípust, amellyel homokalapú öntőformák készíthetők ipari részekhez. A homok és a kötőanyag extrudálásának váltogatásával a gép bonyolult és szerkezetileg is komplex részeket nyomtat. Nagy előnye még, hogy gyorsabb és jóval költséghatékonyabb az ipari gyártásban használt többi rendszernél. Óránként 100 ezer köbcenti formát printel, azaz százszor gyorsabb a fémnyomtatóknál, ráadásul a pluszhomokot is feldolgozza. A formák elérhetik az 1,8x1x0,75 métert.

japan_2.jpg

A kiértékelésben a Nissan Motor, az építészeti, bányászati és katonai felszerelésgyártó Komatsu és a turbókompresszor-specialista IHI is segédkezik. A kutatószövetség szerint a kész öntőformák tömegtermelésre, havi 20 ezer automata turbókompresszor és 3 ezer motor hengerfej gyártására alkalmasak.

A prototípusból 2017-re szeretnének működő változatot.

Címkék: ipar repülőgép gépjármű nyomtatók innovátorok Japán fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5311610128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása