HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Marty, a „mindentudó” nyomtatott robot

ferenck 2016.08.17. 11:30

Alexander Enoch, edinburghi robotikus sikeres Indiegogo-kampány segítségével kivitelezte Marty projektjét. Az okostelefonról wifin keresztül irányítható ugró (rugós) lábú robot jár, focizgat, és sok mást is csinál, például követi gazdáját, de arcfelismerésre szintén alkalmas.

Enoch többféle szenzorral szerelte fel, emellett programozható, Raspberry Pivel bővíthető, Arduinoval szintén kompatibilis. Ha akarjuk négylábú, kerekes, magasabb stb. robotot csinálunk belőle.

marty.jpg

A fejlesztőcsomag nagy előnye, hogy Marty nyomtatható. Enoch egyébként unokahúgait és unokaöccseit akarta valami szórakoztatóval meglepni, így jött a robot ötlete. A csomag a két láb és két kar részeit, kilenc szervomotort, az elektronikát, szoftvert és a használati utasítást tartalmazza.

A gép a robotika egyetemi tanítására szintén alkalmas, építése közben a felhasználó 3D nyomtatással, programozással, elektronikával és géptervezéssel is megismerkedik. Mini oktatásban részesül.

Enoch a 3DP mellett más módszereket is javasol, mert a nyomtatást túl időigényesnek tartja. Appokat egyébként szintén be lehet szerezni hozzá.

Címkék: oktatás robot Indiegogo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr810415854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása