HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Észak-koreai 3D nyomtató

ferenck 2016.08.11. 08:30

Míg Dél-Korea a 3D nyomtatás egyik nagyhatalmává fejlődik, északi szomszédjáról vajmi keveset tudunk.

Két hónapja az Észak-Korea mindennapjait (nyilván szigorú ellenőrzés alatt) fényképek formájában megörökítő DPRK 360 kezdeményezés egy helyi 3D nyomtatóról, pontosabban a printert ábrázoló hirdetésről tett közzé fotót. A hirdetés több kérdést vetett fel: egyrészt a gép úgy néz ki, mint egy MakerBot Replicator, másrészt viszont arra utal, hogy a világtól hermetikusan elzárt ázsiai országban is érdeklődnek a 3DP iránt.

eszakkorea.jpg

A Korai Központi Televízió nemrég felvett anyaga alapján azonban úgy tűnik, hogy valóban fejlesztettek printert – arcplasztikai és fogászati alkalmazásokra, részek gyártására. A mozgóképeken orvosok használják, az alsó állkapocsról készítenek modellt. Ezen az anyagon a nyomtató kevésbé hasonlít a MakerBot Replicatorra. Egy másik felvételen szabadalmi tanúsítványt és egy bizonylatot látunk a „szellemi termékek kiállításáról”, amelyekből persze nem derül ki, hogy a gépet Észak-Koreán kívül bárhol is bemutatták volna.

eszakkorea0.jpg

Az észak-koreai híreket követő amerikai NK News szerint ez volt az első alkalom, hogy működő 3D nyomtatót mutattak be az észak-koreai médiában. Ugyanakkor a phenjani Tudomány és Technológia Egyetemen állítólag több 3D printert használnak. Prototípusokat készítenek velük.

Címkék: orvosi fogászat Észak-Korea Ázsia MakerBot prototípuskészítés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9710117084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása