HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Additív gyártással gyorsabban piacra kerülnek a nyomtatott áramkörök

ferenck 2016.08.11. 11:30

Elektronikai termékek gyártásának egyik problémája, hogy az áramkör elférjen a korlátozott térben. Hagyományosan nyomtatott áramkörök (PCB) többé már nem képesek helyet adni minden szükséges alkatrésznek, és ezért előtérbe kerülnek a 3D megoldások. Az eszközök folyamatosan rövidülő életciklusa újabb problémákat vet fel: a fröccsöntés túl drága prototípusok gyártására.

A nyomtatott áramkör- és a mechatronikus integrált eszköz-prototípusok egyik vezető cége, a Beta LAYOUT pontosan ezért döntött az EOS additív gyártótechnológiájának használata mellett. Mivel az építkezés rétegről rétegre történik, nincs olyan technológia, amely jobban megfelelne a többrétegű architektúrák iránti növekvő igényeknek. A 3DP más szempontból is előnyös: egyedi áramkör-részek szintén könnyebben készíthetők vele. Műanyag-alkatrészek gyorsan és olcsón állíthatók elő, azaz a folyamat pontos és minőségi darabokat eredményez, és az alapok úgy gyárthatók le, mintha már majdnem sorozattermékek lennének.

aramkorr.jpg

Az EOS rugalmas technológiájával a gép különféle anyagokat fel tud dolgozni: üveggyöngyöket tartalmazó PA 3200 GF-et, alumíniumos poliamidot, jó teljesítményű polimereket (PEKK stb.) és több fémet is. A kritikus pont, hogy az anyagok bírják a magas hőmérsékletet, ami a fröccsöntéses sorozatgyártás egyik korlátja.

aramkorr0.jpg

A Beta LAYOUT több vállalatnak kínál prototípusokat, az EOS FORMIGA P 110 lézeres szinterező printerével pedig sokkal gyorsabban és jó minőségben teljesítik a megrendelők speciális kívánságait.

Címkék: áramkör EOS prototípuskészítés szelektív lézeres szinterezés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4210117312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása