HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A sportszergyártók 3D nyomtatással is készülnek az olimpiára

ferenck 2016.08.04. 08:30

Napokon belül elkezdődik az olimpia, a sportolók mellett a sportszergyártók is gőzerővel készülnek, többen, például a Nike, az Under Armours és a New Balance komoly pénzeket fektetetett 3DP kutatóközpontokba, hogy minél személyre szabottabb megoldásokkal segítsék a versenyzők teljesítményének növelését.

A cégek futócipőiket, így a Nike és a HP együttműködésében, a HP Jet Fusion gépével kivitelezett lábbelit úgy fejlesztik, hogy felszámolják a hólyagokat, csökkentsék a testhőmérsékletet, és természetesen minél jobb eredményt érjenek el a sportolók.

olimpia.jpg

Sokak számára vitatott, hogy mindez mennyire tekinthető sportszerűnek, mennyire közelíti meg a doppingot. A gyártók mindenesetre állítják, hogy egyrészt betartják a szabályokat, másrészt viszont innovációikkal pont a játékok szabályainak megváltoztatását szeretnék elérni. Például, hogy ne csak a szerencsés keveseket szponzorálják a legjobb sportkutató cégek.

olimpia0.jpg

Az Under Armours az amerikai sprinter Trayvon Bromellnek tervezett speciális cipője az izmok összehúzódását és az energiaátvitelt igyekszik optimalizálni. 3D technológiával többféle konfigurációt teszteltek, míg eljutottak az ideálisig.

olimpia1.jpg

3D nyomtatás és versenysport összekapcsolódását egyre több példa szemlélteti, és az olimpián valószínűleg teljesen új megoldásokat is meg fogunk ismerni.

Címkék: sport olimpia személyre szabás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr568933224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása