HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Élethű nyomtatott szervek segítik az orvosok munkáját

ferenck 2016.07.25. 08:30

A 3D nyomtatótechnológiákról bebizonyosodott, hogy többféleképpen hasznosak az orvosi szektorban: személyre szabott beültetések és pótvégtagok, CT felvételek alapján anatómiai részek 3D nyomtatásával műtétek előkészítésére, gyakorlásra. Utóbbival egyrészt orvosok már a műtét előtt jobban megismerik a beteg testét, másrészt életeket menthet. Az Egyesült Államokban minden évben ugyanis kb. 400 ezer haláleset elkerülhető orvosi hibák következménye. Ezért is fontos nyomtatott testrészeken gyakorolni – nincs velük kockázat, „nem élesben” derülnek ki a sokszor végzetes hibák.

biomodex.jpg

A párizsi és bostoni illetőségű Biomodex az egészségügyi 3D nyomtatás alkalmazásában kíván segíteni orvosoknak, akik a szervek ultrarealisztikus másolatán végezhetnek majd szimulációkat. De az is lehetséges, hogy megmondják, milyen betegséget akarnak tüzetesebben megismerni, és a Biomodex annak megfelelő nyomatot készítenek például speciális lábtörésről.

A cég MRI szken és ultrahangos orvosi adatok felhasználásával készült beteg-specifikus printelt szerveket kínál. 3DP szakértők szerint a 2014-ben alapított francia startup nyomatai élethűbbek, mint mások hasonló termékei. Több anyag nyomtatására alkalmas rendszerük miatt ennyire pontosak az emberi szövetek és organikus textúrák utánzatai.

biomodex0.jpg

A printelt szervek műtét-előkészítés mellett a hagyományosan holttesteken vagy állatokon végzett szabványos szimuláció helyett az orvosi szimulációban is új kapukat nyithatnak.

A gyakorló orvosokkal együttműködő Biomodex jelenleg szív, ortopédiai, fúl, orr és torok problémákra kínál modelleket, kínálatukat fokozatosan igyekeznek bővíteni, idővel a medicina egészét le akarják fedni.

Címkék: orvosi implantátum

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr738911546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása