HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Dubai 2021

ferenck 2016.07.06. 08:30

Kormányok és magáncégek fektetnek egyre komolyabb összegeket világszerte a 3D nyomtatás orvosi, egészségügyi alkalmazásaiba. Dubai illetékes állami hatósága például júniusban jelentette be, hogy már az év végétől a gyakorlatba ültethető stratégiát dolgoz ki 3D printelt orvosi szolgáltatásokra. Ez annyit jelent, hogy a betegek és rászorulók hamarosan nyomtatott fogakat, hallókészülékeket, különféle műszereket, kötéseket, művégtagokat kaphatnak a kezelés részeként.

dubai_1.jpg

Az emírség 2030-ig kivitelezendő (más technológiákra is ösztönző hatású) 3DP stratégiája egyrészt magára a szakterületre, másrészt az egészségügyre vonatkozik. Utóbbinál 2021 a határidő. Kidolgozásánál az innovációban jeleskedő techorientált fejlett nagyvárosokat, elsősorban Stockholmot, Bostont és Szingapúrt veszik alapul. Lényege, hogy a betegek a mainál hamarabb (hetek helyett órák alatt) és olcsóbban kapják meg a szükséges kezeléseket, például a printelt művégtagok ára ne haladja meg a 110 amerikai dollárt. Idővel pedig nyomtatott szervek is várhatók. A hosszabb távú tervekben szerepelnek – például a veseátültetéseket felgyorsíthatják majd. Valószínűleg és remélhetőleg a technológia hamarosan eljut addig, hogy nem kell hosszasan várni a donorra, hanem a beteg őssejtjeit használhatják hozzá.

Mindenesetre néhány klinika már bőven 2021 előtt elkezd 3DP szolgáltatásokat nyújtani. A program kidolgozói elmondták, hogy meglepetésekkel is szolgálnak, és további újdonságok bejelentése is várható.

Címkék: jövő egészségügy orvosi művégtag Dubai

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr308868242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása