HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott maszk Björknek

ferenck 2016.07.05. 11:30

Björköt következő digitális fellépésein és ausztráliai koncertjén nyomtatott cuccokban láthatja a közönség. Az izlandi énekesnő legújabb albumától (Vulnicura) inspirált tervezők főként az arcra koncentráltak: leszkennelték, még a csontjairól is pontos mintát vettek, majd a Stratasys egyedi, teljes színű és több anyaggal dolgozó gépén készítettek rá maszkot.

bjork.jpg

A maszkot a Digitális Björk sorozatot elindító, június 29. és július 18. közötti virtuálisvalóság-performance-on viselte először. Világpremier: első alkalommal fordul elő, hogy egy live eseményt 360 fokos VR streaminggel juttatnak el a nagyérdeműhöz. Az úttörő előadáshoz méltó tervezőt is találtak: a nyomtatott maszk Neri Oxman és az MIT-s csoportjának munkája.

bjork1.jpg

Björk elragadtatással beszél az együttműködésről. Imádja Oxman munkáit, biológia és 3DP összekapcsolását. Maga a Rottlace (Bőrtelen) nevű maszk kifinomult geometriai elemeket használó reflexió a komplex emberi váz- és izomrendszerről, finomszövetek és kemény csontszerkezetek kontrasztjáról.

bjork2.jpg

Az énekesnőnek azonban nemcsak a maszkja, hanem a – Stratasys gyűjteményéből gondosan kiválasztott – Tobzoska fellépő ruhája is printelt, ami egyértelműen jelzi, hogy Björk szívügyének tekinti a technológiát.

Címkék: zene virtuális valóság maszk MIT Stratasys multi-material multi-colour

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr428865734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása