HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Street art robotot fejleszt és nyomtat egy tízéves diáklány

ferenck 2016.07.04. 11:30

PhD nyári ösztöndíjat kapott egy tízéves párizsi diáklány, Eva, hogy kivitelezhesse a francia főváros utcáit „vidámabbá tevő” nyomtatott street art robotot.

Eva idén jelentkezett a Five by Five digitális ügynökség Párizsi Nyári Innováció Ösztöndíjára, egy kéthetes programra, amelyen jellemzően PhD-diákok, tapasztalt tudósok, mérnökök és tervezők vesznek részt.

Kat Borlongant, a Five by Five alapítóját nemcsak meghatotta, de inspirálta is a kislány jelentkezése. Azonnal megtetszett neki a lakosokat jobb kedvre derítő utcaművész robot ötlete, és eldöntötte: segíteni fog. Eva elmagyarázta, hogy megpróbálta felépíteni a gépet, „gyerekbarát” Thymio robotokat használt hozzá, de a kivitelezéssel gondjai akadtak.

eva_1.jpg

„Párizs utcái szomorúak. Robotot akarok építeni, amely megint vidámmá tenné őket. Már elkezdtem tanulni a Thymio robotok kódolását, de problémáim vannak a működtetéssel. Azért szeretnék részt venni a programban, hogy a mentorok segítsenek” – állt a jelentkezési lapon.

Egyébként Eva saját változata is dicséretes, a robot nagyobb kerekeit és az ecsettartót kinyomtatta, a kódolással pedig addig jutott, hogy a gép ötpontos csillagot képes rajzolni.

eva0_1.jpg

A Borlongan által a Facebookon megosztott jelentkezést több mint 40 ezren szintén megosztották. A Five by Five alapítója válaszát is közkinccsé tette – a kislányt értesítette, hogy megkapta az ösztöndíjat! A Thymio robotgyártóval is felvette a kapcsolatot, és a cég igazgatója fogja segíteni Evat a fejlesztésekben. Legújabb robotmodelljüket máris felajánlották neki, így könnyen lehet, hogy a párizsi járókelők, hamarosan megismerik a street artist masina munkáit.

Címkék: oktatás robot művészet innovátorok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr538863918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása