HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott időjárás-megfigyelő állomások Zambiában

ferenck 2016.07.01. 08:30

Sok fejlődő országban kevés az időjárás-megfigyelő állomás, ráadásul az a kevés is elavult, rossz állapotban van. Nincs elég pénz műszerek felújítására, törött alkatrészek pótlására. Mindez azzal a következménnyel jár, hogy a helyiek kevés vagy semmilyen információt, előrejelzést nem kapnak közelgő viharokról, természeti katasztrófákról.

Sok más hasonló eset mintájára – a szűkös anyagi erőforrások miatt – ebben az esetben is a 3D nyomtatás tűnik az ideális megoldásnak. 2015-ben több nemzetközi szervezet fogott össze a probléma orvoslására. Célként tűzték ki, hogy egyrészt növeljék a fejlődő országokban lévő állomások számát, másrészt a minőségüket is. A célt olcsó nyomtatott alkatrészekkel igyekeznek megvalósítani. Alkatrészek meghibásodásakor természetesen a helyettesítés is 3D nyomtatással történik.

zambia.jpg

Nem egész egy év elteltével megkezdte működését a Zambiában felépített első öt állomás. Esőről, hőmérsékletről és más jelenségekről gyűjtik és továbbítják az adatokat. A zambiai meteorológiai szolgálat átvállalta a projekt folytatását, és összesen száz állomást épít az országban.

Címkék: időjárás Afrika időjárás-előrejelzés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr988782746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása