HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatással hatékonyabb a vakok és gyengén látók oktatása

ferenck 2016.06.30. 08:30

Több projekt – tapintásalapú térképek, könyvek, hétköznapi tárgyakra nyomtatott Braille-írás – bizonyította már, hogy a technológia javít a vakok és gyengén látók életminőségén.

A Dél-koreai Tudomány és Technológia Intézetének (KAIST) 3DP Laboratóriumában dolgozó kutatók az oktatás területén bizonyították be, hogy printelt segédeszközök, történelmi emlékművek és térképek nyomatai javítják a vakok és gyengén látók olvasáskészségét.

visuallyimp.jpg

A csak szöveges oktatás a vizuális segédeszközök (diagramok, illusztrációk és fizikai modellek) korában ugyanis egyre nehezebb és frusztrálóbb. Eddig a Braille-alapú szövegkönyvekre és hanganyagokra összpontosítottak, a koreai kutatók viszont rájöttek, hogy túl kell lépniük rajtuk, és tapintható, „átérezhető” valódi fizikai modelleket kell bevezetniük.

visuallyimp0.jpg

27 emlékműről, 11 térképről készítettek nyomatot, amelyeket a Vakok Nemzeti Iskolájában (Szöul) kezdtek használni pilotprojekt keretében. Bebizonyosodott, hogy nemcsak segítik a diákokat, de motiváltabbá is válnak, jobban érdekli őket a történelem. Nemcsak a hallottak alapján képzeltek el tárgyakat, hanem meg is érinthették azokat, és így jobban, mélyebben értették a tananyagot.

visuallyimp1.jpg

Eldöntötték, hogy a technológiát használni fogják más tárgyak (földrajz, biológia stb.) oktatásában is, illetve a megértés után az íráskészséget javítják vele.

Címkék: oktatás Ázsia vakok és gyengén látók

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr968782544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása