HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Ékszertervezési tanácsok az i.materialise-tól

ferenck 2016.06.29. 11:30

A digitális tervezés és a 3D nyomtatás terjedésével megjelentek a szakértőkből álló 3DP szolgáltató-irodák és piacterek is, többek között az i.materialise. Tevékenységüknek köszönhetően például az ékszertervezés is egyszerűbb. Mielőtt azonban elkezdenénk a modellezést, nem árt átgondolni néhány dolgot. Ehhez ad tippeket a belga cég legutóbbi blogbejegyzése.

ekszer_3.jpg

Először a méretről kell eltöprengenünk: karkötőnél nem probléma, mandzsettagombnál annál inkább. Aranyhoz, ezüsthöz, bronzoz és rézhez 88x63x125 milliméter a maximális nyomtatási méret, ha viszont nagyobbat akarunk, célszerű más anyagra váltani: titántól a poliamidig, 18 karátos aranyig, nagy a választék.

ekszer0_1.jpg   

Az apró részletek minimummérete után a rétegvastagság a következő szempont: 0,6 és 0,8 milliméter között kell lennie, persze ez is anyagfüggő. Utána azt kell megfontolni, üregesnek akarjuk-e, és ha igen, akkor mennyire, amivel egyrészt pénzt spórolhatunk, másrészt viszont el is ronthatjuk a nyomatot.

Végül a modellek egyetlen fájlba csoportosítása marad.

Címkék: ékszer titán arany ezüst iMaterialize

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr28797928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása