HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Anyagtudomány tanítása 3D nyomtatással

ferenck 2016.06.15. 11:30

A 3D nyomtatás nemcsak a gyártást forradalmasítja, hanem a tudomány, technológia, mérnöki diszciplínák és a matematika (STEM) oktatását is megváltoztatja. A printerek iskolai használata a programozás és a CAD design praktikus alkalmazásaihoz vezet. A Barcelonai Anyagtudományi Intézetben (ICMAB) például tananyagot dolgoztak ki az anyagtudományok 3DP-vel történő oktatásához.

anyagtudomany.jpg

A tananyagot felsőoktatásban dolgozó tanárok tesztelték és bíznak benne, hogy mielőbb eljut az osztálytermekbe is. A háromnapos tanfolyam oktatói 3Doodler 3D nyomtatótollból, nyomtatott kocka-, gyémánt- és méhsejt-szerkezetből, AFM (atomi erőmikroszkóp, atomi felbontású) képből és nanocsőből álló csomagot kapnak.

A diákoknak az adott szerkezeteken alapuló kristálystruktúrákat kell létrehozni a 3Doodlerrel. A kristály fizikai megvalósítása során jobban megismerik az anyagot és az egész anyagtudományt, a természet mechanizmusait. Praktikusabb metódus, mint a könyvekben szereplő 2D diagramok tanulmányozása. A kockaszerkezet például azért a leggyakoribb, mert a legegyszerűbb felépíteni stb.

Címkék: oktatás anyagtudomány 3Doodler

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr108785354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása