HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Aszteroidákból bányász űrhajók

ferenck 2016.06.09. 11:30

A nullagravitációs 3D nyomtatás kitalálója és fejlesztője, a Made in Space a NASA segítségével készíti elő a RAMA (aszteroidák újjáépítése mechanikus automatává) projektet, ami pontosan azt célozza meg, amit a rövidítés takar: kisbolygókat repülő űrbányász előőrsökké alakítanának. Robotmódszerekkel nyomtatnák hozzájuk az összegyűjtött anyagokat, mi több, mechanikus hajtóműrendszert is kapnának. Kvázi-robottá alakítanák át őket.

asteroida.jpg

Az ambiciózus projekt kivitelezése évtizedekig eltarthat, siker esetén viszont az minimalizálódhatnak az űrutazás anyag-korlátai, nem a Földről kellene szállítani a felhasználandó matériákat.

A hosszútávú terv nyilvánvalóan az űr kolonizációja, aminek egyik alapfeltétele a Földön kívüli gyártás. A repülő bányászállomásként funkcionáló aszteroidák központi szerepet játszanának a termelésben.

asteroida0.jpg

Persze előbb el kell juttatni a kisbolygókra a 3D nyomtatókat, meg kell ismerni repülési mintázataikat, máskülönben lehetetlen speciális helyszínekre küldeni az anyagokat.  

Címkék: űrkutatás űrhajózás

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr558793620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gaszton42 2016.06.10. 14:35:59

Ez egy reklám akció, természetesen azért gondolkoznak mechanikai rendszerekben mert azt fel lehet építeni 3d nyomtatoval. Akinek kalapácsa van az mindenutt beverni valo szöget lát....

Medgar 2016.06.10. 14:49:41

Én azt hallotam, hogy nemsokára egy csomó ilyet éípetenek: hegeekshegeek.files.wordpress.com/2015/08/death-star-blueprint.jpg

Sőt egyet bár fel is robbantottak valamilyen lázadók...

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.06.10. 15:03:07

"Persze előbb el kell juttatni a kisbolygókra..."

Azelőtt persze építeniük kéne egy működőképes űrhajót, amivel legalább Föld körüli pályára tudnak juttatni egy önkéntest.
süti beállítások módosítása