HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A Sydney Operaház nyomtatott „hangsejtjei”

ferenck 2016.06.07. 08:30

A médiaművész Joe Crossley különleges nyomtatott formákat, három „hangsejtet” tervezett a 23 napos Vivid Sydney „fény, zene és ötletek” fesztiválra. Az újrahasznosított vizespalackokból printelt szerkezetek a Sydney Operaházból az épület előterébe sugározzák a muzsikát.

A három faszerű szerkezetből álló méretes audiovizuális installációt Ausztrália legnagyobb 3D printerén készítették, a munkába kaliforniai 3DP specialisták is besegítettek.

sydney.jpg

A hangsejtekben lévő és az Intel Közvetítőstúdiójával (az operaház Grammy díjnyertes stúdiójával) optikai összeköttetésben álló hangszórók biztosítják, hogy az arra járók kint is valósidőben élvezhessék az élőzenét. A stúdió továbbítja az audioanyagot, a „hangsejtek” pedig még a szünetekben is „muzsikálnak”: a közönség az ausztrál Ta-Ku zenéjét hallja, míg a képanyagot Sam Price szolgáltatja.

sydney0.jpg

A hangra reagálva beindul a „hangsejtek” LED-hálózata is, különleges fényekkel világítva meg az installációt.

sydney1_1.jpg

Az immerzív élmény hatására a hely közösségi térré, kvázi-táncszínpaddá alakul át. Az idei Vivid május 27-én kezdődött, és június 18-ig tart. A „hangsejtek” este 6 és 11 között aktívak.

Címkék: zene médiaművészet Ausztrália

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr808785118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása