HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Időjárás 4D-ben

ferenck 2016.05.30. 14:30

Egyelőre a 3D nyomtatás sem terjedt el széles körben, az áttörés éveit éljük, sok úttörő elme viszont már a 4D-n gondolkozik, kísérletezik vele, szabja a közeljövőt.

Az időjárás-előrejelzések pontatlanságát viszont mindannyian megszoktuk.

De mi köze az időjárás-jelentésnek 3DP-hez, 4D modellekhez?

Annyi, hogy az Egyesült Államok Nemzeti Óceáni és Légköri Kabinetje 4D modell alapján igyekszik akkurátusabb időjárás-előrejelzést szolgáltatni. Elkezdték az eddigi rendszer felújítását. 3D térbeli griddel dolgoznak, a negyedik dimenzió a jövőre vonatkozik.

idojaras.jpg

A Globális Előrejelző Rendszer (GFS) tavalyi modernizálása kétszer nagyobb felbontást és pontosabb prognózist eredményezett. A rendszert napi négy alkalommal futtatják le, 16 napra képes előredolgozni. A következő öt napra óránkénti bontásban mondja meg, mi várható. Minél szűkebb időközökre jósol, annál megbízhatóbb egy ilyen rendszer.

A 4D modellekkel és az újításokkal, a GFS jobban fel tudja dolgozni a műholdas megfigyeléseket, és a GOES-R műhold idei munkába-állításával 30 másodpercenként tudja frissíteni az időjárás-előrejelzéseket.

A rendszer szuperszámítógépei hőmérséklet-, légnyomás-, páratartalom-, szélsebesség- és tengerszint-adatokat dolgoznak fel, prognózisokat készítő algoritmusokká és 4D térképekké alakítanak át. A 4D-vel jobban megy a különféle modellek összehasonlítása, mindent összegezve pedig pontosabb az időjárás-előrejelzés.

Címkék: időjárás 4D időjárás-előrejelzés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr338756664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása