HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Hogyan gyorsítsuk fel kerékpárunkat?

ferenck 2016.05.24. 08:30

MechEngineerMike oregoni Instructables-felhasználó imádja a 3D nyomtatást és a biciklizést. Régóta akart magának e-kerékpárt, de nem volt rá 4 ezer dollárja, vagy 1500 egy átalakító csomaghoz. Úgy döntött, hogy mivel nincs elég pénze, maga alkot valamit, és végül speciális gyorsítócsomagot tervezett, nyomtatott.

A kb. 300 dollárból kivitelezhető e-kerékpár alternatíva lehetővé teszi, hogy 30-33 km/h sebesség eléréséig különösebb pedálozás nélkül kerekezzünk, pedálozással pedig a 40 km/h-t is túlléphetjük. Könnyű a bicajra szerelni, úgy tűnik, sok kerékpárral kompatibilis. A közeljövőben pedig még több kerék- és gumitípushoz passzoló újabb változatok várhatók.

boosterpack.jpg

Ha úgy döntenénk, hogy barkácsolunk egyet, Mike Instructables-oldalán találjuk a használati utasítást, a mechanikus részeket az eBay-ről, míg a fájlokat 10 dollár ellenében a Pinshape 3DP tervrajz- és fájlmegosztó oldalról szerezhetjük be. A nyomtatásra bármilyen otthoni FDM gép alkalmas.

boosterpack0.jpg

Rossz hír, hogy kezdőknek nem ajánlott, mert a kivitelezéshez nem árt, ha ismerjük a motorok, áramkörök és elemek működését, plusz az összehuzalozás mikéntjét.

Címkék: csináld magad kerékpár Instructables

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr348740628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fidesz maszop dk egykutya 2016.05.24. 17:02:03

fantasztikus, a gumit hajtja, aztán 2 percenként tükörsimává koptatja.

midnight coder 2016.05.24. 19:30:14

@fidesz maszop dk egykutya: Nem igazán. Anno létezett ilyenből benzinmotoros is, sőt magyar gyártmányú is, úgy hívták hogy Dongó. Nekem is volt gyerekkoromban. Nem igazán vettem észre hogy különösebben ette volna a gumit. A gyenge pontja a történetnek máshol volt: a gondok akkor kezdődtek, amikor elkezdett esni az eső. Nedves gumi esetén ugyanis semmit nem ér a dörzskerék meghajtás.

A másik gyenge pontja a történetnek, hogy az e-biciklikben két drága dolog van: az akkumlátor és a motor. Illetve a kettő közti elektronika. A többit tökmindegy hogy nyomtatod vagy fából faragod ki.
süti beállítások módosítása