HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Dubai: 3D nyomtatással a legfenntarthatóbb város címért

ferenck 2016.05.24. 11:30

Dubai közismerten támogatja a csúcstechnológiákat, köztük a 3D nyomtatást. A helyi 3DP stratégia célja, hogy az emirátus 2030-ra a szakterület vezető világhatalmává, 2050-re pedig a legfenntarthatóbb várossá váljon. A stratégia elsősorban három szektort érint: építőipar, orvosi és fogyasztói termékek.

Az építőipar egyáltalán nem meglepő, a 2017-ben megnyíló Jövőmúzeum részben 3D nyomtatással készül, és a városban tervezik a világ első teljesen 3D printelt irodaházát is.

dubai.jpg

Az egészségügyi szektorban személyre szabható fogászati termékekre, például printelt műfogsorokra, 100 dollárnál olcsóbb művégtagokra, és kivitelezéshez nélkülözhetetlen gyártóplatformok létrehozására összpontosítanak. Bionikus lábaikban érzékelők detektálnák az izomtevékenységeket.

A napokban a Dubai Elektromosság és Vízügyi Hatóság bejelentette, hogy főként drónkutatással és addiktív gyártómegoldások kikísérletezésével foglalkozó 3DP k+f laboratóriumot szándékszik építeni a tervek szerint 2020-ban 1000, 2030-ban 5 ezer megawatt energiát termelő Mohammed Bin Rashid Al Maktoum Napparkban, a világ legnagyobb ipari park projektjében. A parkba tervezett négy legfontosabb labor szoftverekkel, elektronikával, mechanikával és prototípuskészítéssel foglalkozik majd.

Címkék: jövő Dubai

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr78740934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása