HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Szelfi porceláncsempén

ferenck 2016.05.20. 08:30

Elmúltak azok az idők, amikor a 3DP ABS-re, PLA-re vagy egyszerű műgyantára korlátozódott. A technológia fejlődése, a növekvő kereslet és az anyagtudományi kutatások gyakorlati alkalmazása új nyomtatóanyagokat eredményez: fától az üvegig egyre bővül a választék. Népszerűvé vált a porcelán is.

A Shapeways két szakértője, Bryan Harris new yorki tervező és Albert Pfarr kerámia-specialista porcelánnal kísérletezve, nyomtatott csemperelieffé alakított fényképek formájában hozta közös nevezőre a kerámiát és fotográfiát.

Maguk is meglepődtek az eredménytől. Eredetileg hagyományos kerámiai eljárásokkal kivitelezhetetlen „valamit” akartak, aztán teljesen egyedit, 3D reliefet alkottak.

porcelan_1.jpg

Miután kiválasztottuk a képet, és rávittük a nyomtatott csempére, a tárgy többféleképpen, rendes (fürdőszoba vagy konyha) csempeként is felhasználható. Személyesebbé teszi környezetünket. De ha nem tetszik a csempe, a reliefképek egyéb tárgyakkal, például poharakkal, függőkkel és más kerámiákkal is összekombinálhatók.

porcelan0.jpg

A különleges tengerzöld bevonat kicsit retro hangulatot ad a nyomatnak. Ha magunkról is szeretnénk egyet, menjünk fel a Shapeways Celadon Selfie oldalára, töltsünk fel egy képet, aztán csak a postásra kell várnunk. Az egyedi szelfi 42,43 euróba kerül.

Címkék: porcelán kerámia Shapeways szelfi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr338731266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása