HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

HP: 3D nyomtatás, virtuális valóság, dolgok internete

ferenck 2016.05.12. 08:30

A HP tegnap indította el 3D nyomtatással, kibővített és virtuális valósággal, mesterséges intelligenciával és a dolgok internetével (IoT) foglalkozó ígéretes startupokat támogató HP Tech Ventures kockázati tőkebefektető részlegét. A részlegnek két székhelye lesz: Tel-Aviv és Palo Alto.

A novemberi kettéválás (Hewlett Packard Enterprise és HP Inc.) után a HP Inc. változatlanul személyi számítógépek és printerek értékesítésével foglalkozik, vezetője, Dion Weisler pedig egyértelműen a diszruptív és demokratizáló megoldásokban látja a jövőt.

hp_2.jpg

A szakma érdeklődéssel várja a cég Multi Jet Fusion technológiáját – és a mostani gépek 20 százalékába kerülő, a kereskedelmi szegmenset célzó printerét –, ami sokak szerint a 3DP szabályait is átírhatja.

A cég 3D nyomtatáson kívüli területek iránt szintén érdeklődik. Immerzív kevert valóság platformja, a Sprout projektort, 3D szkennert, érintőképernyőt és 3D kamerát integrál egyetlen oktatási célú asztali eszközbe. A 3D szkennelésre kitalált Avatar platformon keresztül a divat, fitnesz és játékiparral akarják megismertetni az ultrarealista kibővített valóságot.

A Tech Ventures egyértelműen a startup-kultúrára, a legfejlettebb kommunikációs technológiákat fejlesztő kezdő vállalkozásokra összpontosít. Öt kulcsterületet emelnek ki: immerzív élmények (kibővített és virtuális valóság), okos gépek (otthoni és kereskedelmi robotok), dolgok internete; 3D nyomtatás, valamint a szélesebb értelemben vett 3DP ökoszisztéma (hardver, szoftver, anyagok).

hp0_1.jpg

Egyelőre nem tudni, milyen formában valósulnak meg a befektetések, a részleg létrehozása mindenesetre bölcs döntésnek tűnik: tapasztalatlan, de ambiciózus fejlesztőket mentorálnak. Arról szintén nincs még információ, hogy mely cégeket támogatnak.

Címkék: gazdaság virtuális valóság innovátorok HP startupok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr408705910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása