HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatót minden általános iskolába!

ferenck 2016.05.11. 08:30

Lord Kenneth Baker, Margaret Thatcher egykori oktatásügyi minisztere, a technológiai, gyakorlatias és szakmaorientált oktatásért küzdő Edge Foundation elnöke szerint radikális változásokra lesz szükség, mert a következő generáció 3D nyomtatókban, robotokban és mesterségesintelligencia-programokban konkretizálódó új ipari forradalommal szembesül. A gazdaság brutális tempóban alakul át, az automatizáció következtében akár 15 millió brit munkahely is megszűnhet. A jogtól a közlekedésig, az építőipartól a szállításig, minden szektor érintett.

baker.jpg

Lord Baker és az Edge Foundation nyolc pontban szedte össze, hogy milyen változtatások kellenének az oktatásban – „21. századi gazdasághoz 21. századi oktatást” –, hogy az iskolákból ne potenciális munkanélküli-tömegek kerüljenek ki. A második a 3D nyomtatás: minden általános és középiskolába kellene 3D nyomtató és CAD szoftver. Több pontjuk erősen támadható, mert a hagyományosan humán tárgyakat szemmel láthatóan kevésbé részesítik előnyben, bevezetésük akár nagyobb kulturális szakadékhoz vezetne, viszont kétségtelenül a jelenre reflektálnak. Kevésbé akadémikusak, sokkal inkább praktikusak.

baker0.jpg

A nyolc pont:

  1. Általános iskolákban szakértőknek kellene tanítaniuk a programozást.
  2. Minden általános iskola rendelkezzen 3D nyomtatóval és CAD szoftverrel.
  3. A 16 éves korban kapott GCSE (General Certificate of Secondary Education) bizonyítványhoz idegen nyelv helyett számítástudományt kellene tanulni.
  4. A 16 évesek felének legyen számítástudományi bizonyítványa.
  5. A tanoncság újbóli bevezetése 14 éves kortól.
  6. A diákoknak meg kellene tanulniuk, hogyan működik az üzlet.
  7. Egyes iskolákban, a 14 és 18 éves közötti tanulóknál előtérbe kellene helyezni a technikát, beleértve a vállalkozást, egészségügyet és a tervezést is.
  8. Az egyetemeknek részidős tanfolyamokat kellene indítaniuk ipari tanulók számára, hogy felsőoktatási képesítést szerezzenek.

Címkék: oktatás jövő gazdaság CAD

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1008701984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xszolixxx 2016.05.12. 16:38:12

Pedig egy iskolai célra alkalmas 3D nyomtató nam olyan vészesen drága. Pl a Tinyboy kimondottan ilyen 200 dollár körüli áron. Az én 10 évesem Tinkercad-ban (ingyenes webes) simán gyártja a 3D állatka figurákat hozzá :-).

hunyuan 2016.05.13. 13:11:02

ááá, nálunk sokkal komolyabban nyomják a gecik: erkölcstan meg hittan bassza meg..
süti beállítások módosítása