HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

HoloFlex, a hajlítható okostelefon

ferenck 2016.05.10. 11:30

Az ontarioi Queen’s Egyetem kutatói különleges okostelefonon dolgoznak. Ha a kicsit Star Trekes, viszont az 1920x1080-as képernyő ellenére 3D képfelbontásban egyelőre távolról sem tökéletes – de a lehetőséget felcsillantó – HoloFlex beválik, megváltoztathatja a mobilkommunikációt, és természetesen minden új technológia egyik elsőszámú tesztterepét, a játékokat is.

A Humán Média Laboratórium, Roel Vertegaal igazgató vezetésével rugalmas organikus fénykibocsátó diódáikkal (FOLED-ekkel) holografikus technológiát fejlesztett Android platformra. A 3D látványt segítő rugalmas mikrolencsék nyomtatással készültek. A készülékhez semmiféle speciális szemüveget, sisakot stb. nem kell viselni.

holoflex.jpg

Tárgyak 3D megjelenítése a készülék meghajlításával érhető el, olyan az élmény, mintha szó szerint kilépnénk a képernyőből. Ha például modellezünk, modellünket különféle szögekből láthatjuk egyszerre. Mélységkamera alkalmazásával a felhasználók holografikus videokonferenciákat is tarthatnak.

A (más technikai paraméterekben semmi egyedülállót nem nyújtó) HoloFlex és a kísérletezés egyáltalán nem meglepő a labortól, hiszen már eddig is több technológiát találtak fel: szemkövető érzékelőket, televíziót és okostelefont, a világ első hajlékony telefonját (PaperPhone) és iPad-jét (PaperTab), valamint a szintén világelső „ál-holografikus” TeleHuman telekonferencia rendszert.

Címkék: játék okostelefon innovátorok

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr378700666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bohócnok 2016.05.11. 07:27:08

"megváltoztathatja a mobilkommunikációt" - ugggggyan már...

ComLo 2016.05.11. 07:38:24

Egy csomag félig megrágott rágóba fogadok, hogy a legtöbb amit ez a "forradalmi" találmány el fog érni, az egy kis mennyiségű, extra kattintás, ennek a blognak ....

2016.05.11. 11:17:48

Ők találták fel a televíziót és az iPad-et? Lolperec, meg kéne tanulni írni esetleg.
süti beállítások módosítása